Svatko može urediti blagdanski stol po svom, ali neće baš svaka scenografija biti baš toliko uspješna, posebno ako se pri uređenju neka osnovna pravila zaobiđu, pa dojam ne bude kako je zamišljen. Srećom, i da na vrijeme pripremite sve, danas donosimo nekoliko najboljih savjeta za uređenje, onako kako to rade stručnjaci.
Nije lako urediti blagdanski stol, pogotovo ako njime želite zadiviti goste toliko da o svakom detalju vašeg raskošnog stola i doma mogu pričati još danima. Zato smo provjerili kod stručnjaka postoje li neka pravila koja se ne bi trebala ignorirati i kako, sa što manje posla, kreirati što bolji vizualni dojam.

Evo što oni kažu:
1. Tema blagdanskog stola mora se slagati s okruženjem i karakterom osobe
Imajte to stoga na umu kod odabira boje i teme, da ne odskače suviše od doma u kojem se nalazi.


2. Komplementarni detalji su ključ
Savršeno kombiniranje komplementarnih detalja ključ su da scenografija izgleda šaroliko, a opet skladno i ne prešareno. Zato valja mudo kombinirati boje, stil, ali i doba iz kojeg stil potječe.


3. Svijeće moraju biti glavni motiv
Jer tako divno podižu ambijent, posebno ako su svečane, neobične, ali lijepo kombinirate s ostalim detaljima.


4. Manje je više
Iako je svaki blagdanski stol u suštini raskošan, uz sve posuđe, pribor, čaše, svijeće, kolače i dekoracije, zato ne valja pretjerivati s ostalim detaljima. Neka oni budu dodani decentno. Neka podignu sliku, ali da se suviše ne nameću, jer previše toga na stolu može itekako smetati ukupnom dojmu objedovanja.


5. Za pravi štih najbolje su prirodne dekoracije
Kad osmislite temu u boji koja će privlačiti poglede i odlično se stapati s atmosferom doma,uz svečani pribor i svijeće nedostajat će još samo oni završni detalji, a za njih je, kažu stručnjaci, najbolje odabrati prirodne dekoracije poput zimzelenih grančica i češera koji se mogu lako dodatno dekorirati sprejevima i trakicama.


Fotografije: Instagram