Blagdani su sve bliže, naše misli putuju prema gastro delicijama koje ćemo pripremati za naše najmilije. Vrhunski chefovi ekskluzivno predlažu jela koja spajaju tradiciju sa suvremenom kuhinjom. Jela koja će oduševiti naše najmilije. Nakon proslave 20 godina u Hrvatskoj, KOTANYI otvara vrata jedinstvenog GOURMET Kluba u Zagrebu. Prostora namijenjenog razmjeni iskustava i znanja, za sve one koji u kuhanju uvijek iznova pronalaze nove izazove i zadovoljstvo.
KOTANYI je okupio ljude koji kuhaju s inspiracijom i koji su cijeli svoj život upravo tome posvetili, ali i one koji ponekad svoju kreativnost najbolje mogu izraziti kroz neko jelo i koji su odlučili da će to biti jedan važan dio njihovih života. Zajedničko im je svima da su u tome strastveni i da ih pokreće jedna čvrsta iskrena emocija.
Stoga vam danas donosimo jedan izuzetan recept Davida Skoke, popularnog istarskog kuhara.
Potrebne namirnice:
Svježa tuna 600g
Lardo 150g
Kukuruz šećerac 300g
Mlijeko 1l
Kurkuma 1jušna žlica
Sol
Papar
Koromač korjen 300g
Nar 1 kom
Masl. Ulje 100g
Priprema:
Tunu odkostiti i isfiletirati i narezati na kockice. Lardo narezati na prozirne fete i omotati svaku kockicu tune. Kuhati kukuruz šećerac u mlijeku dok se skroz ne omekša, začiniti solju, paprom i kurkumom te u stolnom blenderu napraviti finu kremu.
Koromač mandolinom narezati na tanko te staviti u vodu s puno leda da se ‘kristalizira’. Očistiti nar te pomiješati s korjenom koromača te začiniti.
Tunu peći samo sa jedne strane te položiti na kremu od kukuruza te garnirati salatom od koromača i nara.