Make your day different

Logo Cover

Chanelova revija u New Yorku može se opisati samo jednom frazom: čistom zlatnom sinergijom!

Modna revija Chanel Metiers D’Art 2018/19 koja je nedavno održana u Muzeju umjetnosti Metropolitan u New Yorku, a na kojoj su se okupile brojne slavne zvijezde iz svijeta show biznisa, i opet je pokazala da ta njujorška energija jednostavno izvlači najbolje iz Chanela. I obrnuto…

Slavna francuska modna kuća Chanel ovih je dana u njujorškom Metropolitan muzeju organizirala još jednu tradicionalnu modnu reviju, ovoga puta nazvanu Métiers d’Art/Pre-Fall 2018/19, na kojoj se, uz brojna imena okupljenih slavnih zvijezda, najglasnije i opet čulo ono slavne Gabrielle Coco Chanel, koja je New York smatrala svojim drugim domom, a ta se energija itekako osjeća još i danas.

S Karlom Lagerfeldom kojem je, baš kao i Gabrielle Chanel, New York oduvijek bio referentna točka. Grad u kojem ništa nije nemoguće.

 

 

‘Tamo sam pronašla sreću’, rekla je Gabrielle Chanel o Americi i gradu u kojem se proslavila.

Strastvena, poduzetnička žena okružena umjetnicima i zaljubljena u slobodu – kako New York ne bi pao na njezin šarm?

Već 1914. za njeno se ime znalo u kuloarima najvećim njujorških modnih kuća i novina, a 1931. godine, prilikom njenog posjeta Americi gdje je stigla u pratnji prijateljice Misie Sert, upriličena je ogromna zabavan njoj u čast.

New York Herald Tribune, The New Yorker, Vogue i mnogi drugi tada su redovno odsjedali u Pierreu, mjestu gdje su se mogli čuti najnoviji tračevi, pa je tamo i Gabrielle dočekana kao zvijezda.

Intervjui su se miješali sa zabavom, a njezine kreacije fotografirane su iz svakog kuta. New York Times je čak objavio sveobuhvatno izvješće u jednoj od svojih izdanja pod nazivom ‘Chanel posjetila Ameriku’, gdje su se nadugačko i naširoko opisivale njene kreacije, kao i njen izgled u nepretencioznom malom sportskom kostimu od ružičastog žerseja, s bijelom bluzom i vrlo ‘Chanel’ ovratnikom i manšetama.

Gabrielle Chanel bila je vizionarica koja je zauvijek ostala duboko vezana za New York, baš kao i Karl Lagerfeld u današnje vrijeme. Ovdje je odabrao mjesto za izložbu ‘Paris-New York’ Métiers d’art zbirke iz 2005. Te iste godine upravo je Metropolitan muzej održao je i međunarodno priznatu izložbu posvećenu Chanelu-u. Tijekom 13 tjedna koliko je izložba trajala, više od 460.000 ljudi požurilo je da je vidi, čineći je doslovno blockbuster retrospektivom.

Sljedeće godine odlučio je održati modnu reviju za Cruise kolekciju na drugom kultnom mjestu New Yorka – Grand Central Station-u, na Manhattanu čime je svima postalo još jasnije da je upravo New York postao mjesto za mnoge Karl Lagerfeldove reklamne kampanje. S prizorima snimljenima na petoj aveniji u Harlemu i Brooklynu.

Ta slava u New York je zato privukla toliko brojna slavna imena koji su s užitkom došli uveličati ime slavne Gabrielle Coco Chanel, da ih je najbolje pogledati u tom čistom zlatu kojim su bili okupani.

NEW YORK, NY – DECEMBER 04: Penelope Cruz attends the CHANEL Metiers d’Art 2018/19 Show at The Metropolitan Museum of Art on December 4, 2018 in New York City. (Photo by Slaven Vlasic/WireImage) *** Local Caption *** Penelope Cruz

 

 

NEW YORK, NY – DECEMBER 04: attends the CHANEL Metiers d’Art 2018/19 Show at The Metropolitan Museum of Art on December 4, 2018 in New York City. (Photo by Slaven Vlasic/WireImage) *** Local Caption *** Sasha Luss

 

 

 

A ta silna energija, sinergija, ljubav i međusobna inspiracija New York danas povezuje s Chanelom gotovo jednako kao i s Parizom, a da energija ne može biti jača, pokazuje predstavljena kolekcija koja se može opisati samo jednom frazom – čistim zlatom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A to je samo još jedan dokaz da nas u modi doista čeka samo zlato, gdje god ćemo se okrenuti, ako ga već niste zamijetile na ulicama.

 

 

Fotografije: Chanel





Slični članci