Make your day different

Logo Cover

Kako Vam glazba može spasiti život?

U doba brzog života, društvenih mreža i površnosti veliki broj ljudi se osjeća otuđeno i usamljeno. Koncertni pijanist James Rhodes je u svojoj prvoj knjizi Instrumental opisao kako ga je bavljenje muzikom izvuklo iz najcrnjih problema i trauma, a u zanimljivom Ted Talku je ogolio dušu i otkrio kako glazba Vam može postati dobar prijatelj u nevolji.

“Glazba inspirira, daje Vam inspiraciju i hrani dijelove duše do kojih slike i riječi ne mogu doprijeti.” rekao je James u intervjuu za BBC.

U svojoj prvoj knjizi Instrumental James se odlučio opisati traumatsko iskustvo zlostavljanja koje je doživio kao dijete i kako ga je glazba izvukla iz vrtloga depresije i spasila mu život.

 

 

U svojoj drugoj knjizi imena Kako naučiti svirati klavir u 6 tjedana je prenio trikove koje svatko može iskoristiti, bez obzira na njihovo prijašnje glazbeno iskustvo, i naučiti svirati poznati Bachov preludij u samo šest tjedana.

@idilmuzik

A za one kojima je glazba preapstrakna ili jednostavno neshvatljiva James poručuje: “Ima tisuće načina kako možete razvijati svoju kreativnost. Crtajte, pišite, fotografirajte, izrađujte nakit, stvarno nije bitno što odaberete. Samo pronađite svoj kreativni izričaj koji Vam može poslužiti kao lijek u ovo zeznuto vrijeme u kojem živimo.”

Fotografije: Instagram





Slični članci