Make your day different

Logo Cover

Gigi Hadid i Zayn Malik međusobno si posuđuju odjeću

Najnovije izdanje američkog Voguea posvećeno je unisex kulturi i odjeći. Proučava utjecaj modne industrije na razbijanje predrasuda o unisexu i o tome što je ženi i muškarcu dozvoljeno nositi, a naslovnicu krasi jedan od najmoćnijih parova holivudske industrije

Tko su celebovi koje je Anna Wintour odabrala za naslovnicu ovog povijesnog broja? — Gigi i Zayn naravno. Iako nam je svima vjerojatno već puna kapa sestara Hadid i naslovnica koje krase, ova je nešto drugačija i jedna među rijetkima je koje nisu izazvale linč na društvenim mrežama, već su s oduševljenjem prihvaćene.Na naslovnici Gigi i Zayn poziraju zagrljeni, ona odjevena u trenerku s potpisom Marc Jacobsa, dok njezin dečko bira Guccijevu verziju.

 

Mlađi brat Gigi Hadid, Anwar (odnedavno model) također je dio shoota. U nekoliko fotografija stoji rame uz rame sestri Gigi. Svo troje progovorilo je o svojim navikama pri izboru odjeće te što misle o tome da muškarci nose odjeću namijenjenu za žene i obrnuto.

 

A post shared by Anwar Hadid (@anwarhadid) on

 

Zayn je priznao kako on i Gigi konstantno međusobno posuđuju odjeću i izjavio kako je baš prije par dana posudio Anna Sui top iz Gigina ormara; ‘Volim tu majicu. Ako je na meni uska, kakve veze? Nema veze što je napravljena za žene’ – izjavio je Zack, a Gigi se složila s dečkom, te nadodala: ‘Uopće nije bitan spol, već oblici. Bitno je ono u čemu se dobro osjećate toga dana. Bitno je zabaviti se.’

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Unisex odjeća nije novost u svijetu mode, ali razina u kojoj ju je društvo prihvatilo jest. Zayn i Gigi nisu jednini poznati mladi modni anarhisti, među njima su dakako i Selena Gomez, Jaden Smith, Harry Styles i brojni drugi.

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

 

Reper Young Thug tako je primjerice na naslovnici svog posljednjeg albuma u avangardnoj plavoj haljini. Živimo u uzbudljivim modnim vremenima gdje sve više ljudi napokon shvaća kako odjeća ne poznaje spol. Dizajner ju za vrijeme predstavljanja kolekcije može izložiti na modelu određenog spola, ali to ne znači da taj isti odjevni predmet umanjivati muškost ili pak ženstvenost suprotnog spola. Sve je stvar stylinga i naravno stava.

Fotografije: Instagram
Autor: M.S





Slični članci