Sorbeti su idealni za ljeto jer će Vam rashladiti dušu, a kako sad uživamo u obilju sezonskog voća, doista se nećete morati patiti ne biste li složili više različitih okusa ili se barem opskrbili dovoljnom količinom da utažite glad za slatkim i hladnim u više navrata.
Ako niste osoba od sladoleda ili strogo pazite na liniju, za vas je sorbet idealan desert. Posebno ljeti kad nam organizam vapi za hladnim, a srećom, njih barem nije teško napraviti. Ovisno koje okuse volite ili koje voće imate na raspolaganju, postupak pripreme je uvijek sličan. Treba Vam barem pola kilograma voća i oko 50 grama meda ili javorovog sirupa.
To je provjerena baza za dostatnu količinu, a postupak je sljedeći:
Voće očistite i po potrebi narežite na manje komade (jagode na pola, breskve na kockice…), a potom ga stavite u frizer da se počne smrzavati. Pripazite da se ne smrzne do kraja, jer će vam biti teško blendati ih, iako se mogu koristiti i takve, jer su usitnjene kockice leda ionako glavni adut ovog slatko-hladnog voćnog deserta.
No, da bi što brže napravili svoju dozu, izvadite ih kad se na njima počnu nakupljati kristali leda, potom ih blendajte do pola, a zatim u blender ubacite i pripremljeno zdravo sladilo (med, sirup…).
Blendajte još malo dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a zatim sve prebacite u posudu te još malo ostavite u frizeru da se dobro stisne.
Za sorbete se najčešće koriste jagode, odnosno sve bobičasto voće, lubenica je odličan dodatak, a slobodno možete kušati i ukusne varijante od breskvi, nektarina, limuna, pa i naranče.
Fotografije: Instagram