Make your day different

Logo Cover

5 životnih situacija u kojima je bitno oprostiti kako biste mogli nastaviti dalje…

Oprost je neophodan proces ukoliko želite postići emocionalnu slobodu koja vam je potrebna kako bi živjeli sretan i ispunjen život. Oprost znači da ste preuzeli moć nad nepravdom koja vam je učinjena i pristupili novom izvoru snage. U nastavku donosimo pet situacija u kojima je beskrajno bitno da oprostite onome tko vam je ,namjerno ili ne, nanio nepravdu…

1.Trenuci kada stalno vrtite isti scenariji u glavi  

Prekomjerno razmišljanje o onome što se dogodilo dovodi do pretjeranog analiziranja ponašanja osobe koja nam je nanijela nepravdu. U konačnici nas taj proces učini zabrinutim i teško se otrgnuti vlastitim mislima…

2.Kada i vi snosite dio krivice

Tamo gdje postoji sukob, nema nedužnih. Ako se odnos raspao, okrivljivanje i prebacivanje odgovornosti zapravo ne pomaže nikome. Kontroliranje vlastitog ponašanja, opraštanje sebi i drugoj osobi je jedini način da se oslobodite krivice.

 

@vintage70s

3.Kada vas je neko učinio nepoželjnom žrtvom

Teško nanošenje pshičkih, fizičkih ili duševnih boli od strane ljudi koji se ne zaslužuj tako nazivati je uistinu težak proces. Ali nužan. Oprostom se oslobađamo borbe i patnje koje su nam nanesena i više im ne dopuštamo da nas učine žrtvom.

 

@vintage70s

4.Kada se zateknete kako razmišljate o osveti

Postoji jedna izreka: ‘Ako već kopate nekome grob, najbolje je da odmah iskopate dva.’ Ne radi se samo o okretanju drugog obraza već i o osvješčivanju činjenice kako će u konačnici svatko dobiti upravo ono što je zaslužio.

 

@kissesandmartini

5. Kada želite iscjeliti svoje srce i osloboditi se

Oprost je jedini lijek za slomljeno srce. Nažalost, mnogi od nas misle da je oprost samo za pobožne., a to je uistinu tužna zabluda. Svi imamo sposobnost kontrole nad našim životima i postupcima.

@kissesandmartini

 

Fotografije: Instagram
Autor: Novi Početak





Slični članci