Make your day different

Logo Cover

Viktorija Rađa za Cover Style otkrila što će se ovih blagdana naći na njezinu stolu, od bakalara s malim twistom do jela za koje još niste čuli

Viktorija Rađa već je odavno poznata kao osoba koja u kuhinji pronalazi posebno zadovoljstvo. Kuhanje za nju nije samo priprema obroka, već mali ritual u kojem se miješaju emocije, uspomene i ljudi koje voli. Upravo zato njezin Instagram često postaje mjesto na kojem dijeli video recepte koji redovito oduševljavaju pratitelje i svaki put iznova izazovu isto pitanje: ‘Kad stiže novi recept?’…

Poznata Splićanka, 48-godišnja Viktorija Đonlić Rađa često kuha za prijatelje, a njezina kuhinja mjesto je susreta, smijeha i razgovora koji se protegne do kasno u noć.

Kako sama kaže, to je prostor u kojem se stapaju sreća, toplina i ona posebna energija koja nastane kada se oko stola okupe ljudi koji su joj dragi, bilo da dolaze zbog nje ili njezina supruga, bivšeg košarkaša Dine Rađe. Upravo zato hrana koju priprema uvijek ima dodatnu vrijednost, onu emotivnu.

S obzirom na to da su blagdani pred vratima, odlučili smo je pitati što će se ovih dana naći na njezinu stolu. Viktorija nam je otkrila dva recepta koja savršeno spajaju tradiciju i kreativni twist.

Pogledajte VIDEO: 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Viktorija Đonlić Rađa (@viktorija.radja)

Prvi je, naravno, bakalar jer, kako kaže, tradiciju treba poštovati. No Viktorijina verzija daleko je od klasične. Riječ je o wow bakalar pašteti, u kojoj je inspiraciju pronašla u Portugalu.

Recept je nedavno podijelila i na Instagramu, uz poruku da za vrhunski okus ne treba puno kompliciranja. Dovoljni su peršin, češnjak, kapari, slani inćuni i jedan neočekivani detalj, kukuruz.

Bakalar se najprije kuha u vodi s lovorovim listom, dok se svi ostali sastojci, osim kukuruza i bakalara, stavljaju u tarionik. Postupno se dodaju maslinovo ulje i maslac, a smjesa se tučkom zdrobi u aromatičnu pastu.

@viktorija.radja

Sve se lagano popapri, doda kremasti sir, a zatim se smjesa spoji s rukom zdrobljenim bakalarom. Po želji se dodatno obogati maslinovim uljem, maslacem ili još malo kremastog sira, a na samom kraju dolazi kukuruz, mali twist koji ovo jelo čini posebnim.

Osim bakalara, Viktorija je za Cover Style podijelila i recept koji je već osvojio sve koji su ga probali, takozvanu ‘nedovršenu sarmu’. Riječ je o jelu koje izgleda kao bolonjez, ali nije ni bolonjez ni rižoto. Na masnoći se najprije dinstaju luk, češnjak i panceta narezana na sitne komade, uz dodatak peršina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Viktorija Đonlić Rađa (@viktorija.radja)

Zatim se dodaje mljeveno meso, dvije šake riže, paprika i ribani kiseli kupus. Sve zajedno se lagano kuha, a rezultat je nevjerojatno ukusno, utješno jelo koje miriše na dom i blagdane.

Baš poput Viktorije same, i njezini recepti spajaju jednostavnost, toplinu i malo kreativne slobode. I dok njezini pratitelji s nestrpljenjem čekaju svaki novi video iz kuhinje, jedno je sigurno, kod Viktorije Rađe hrana je uvijek više od obroka.

Foto: Instagram



ZK

Gorivo





Slični članci