Zagrebačka Esplanade svake zime pretvara se u mjesto na kojem se susrećemo s najfinijim okusima blagdana, no ovog Adventa hotel ide korak dalje. U svom jubilarnom, stotom rođendanu, kultna zagrebačka ljepotica ponovno potvrđuje status najglamuroznije adventske pozornice, mjesta gdje se tradicija, dizajn, mirisi zime i gurmanska maštovitost stapaju u jedinstveno iskustvo koje se pamti. Od čarobno osvijetljene Oleander terase do neodoljivih sezonskih menija i spektakularnog dočeka Nove godine, Esplanade ove zime postaje epicentar blagdanske čarolije u kojem svaki gost pronađe svoj trenutak…
Zagrebački hotel Esplanade i ovog adventa pretvara se u pravo gurmansko središte i najšarmantniju pozornicu društvenog života grada.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove se godine vraća na kultnu Oleander terasu, donoseći atmosferu legendarnog Orient Expressa, odličan afterwork glazbeni program i jednu od najuzbudljivijih street-gourmet ponuda u gradu.

Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni Esplanadini kroketi s drniškim pršutom, zapečeni štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni topli kokteli. Na Esplanadinoj adventskoj kućici čeka vas niz delicija koje jednostavno ne možete zaobići.
Blagdanska čarolija u Esplanadi osjeti se na svakom koraku, od sezonskih jelovnika u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnog čaja i božanstvenih slastica do autorskih koktela u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u samom srcu Zagreba.∙

A za doček Nove godine Esplanade priprema večer koju ćete dugo pamtiti. Uz pjenušac za dobrodošlicu, crveni tepih i raskošnu večeru u šest sljedova pod vodstvom chefice Ane Grgić Tomić te glazbeni program Showtime benda, ulazak u 2026. bit će glamurozan, plesniji i veseliji nego ikad.
S pogledom na osvijetljenu fontanu i zagrebačke vizure, Esplanadina terasa i ove godine postaje omiljeno mjesto adventskih susreta.

FOOLING AROUND by Fuliranje donosi bogat glazbeni program i niz zabavnih outdoor događanja, dok je Esplanadina adventska kućica ponovno nezaobilazna postaja svakog zaljubljenika u dobru hranu. Chefica Ana Grgić Tomić i miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni kreiraju iskustvo koje kombinira tradiciju, suvremene tehnike i zimsku čaroliju.
Nova zvijezda jelovnika je hrskavi losos u panko mrvicama sa sezamom, poslužen uz vibrantnu salatu i ukiseljeni komorač sa šafranom. Povratak klasika dolazi u obliku Esplanadinih kroketa s drniškim pršutom, buncek tortilje s domaćom kremom od hrena te aromatičnih fileka s pancetom i parmezan-crustinama.

Tu je i nezaobilazni Esplanade burger te naravno – legendarni zapečeni štrukli, dostupni i u bezglutenskoj verziji.
Slatki dio priče potpisuje slastičarka Mirjana Špoljar, s desertima poput jabuke kuhane u bijelom vinu, čokoladnog moussea sa zimskim začinima i crumblea od brusnice s narančom i đumbirom.
Kishonijevi zimski kokteli savršeno zaokružuju gastro iskustvo – od toplog The Štrukli Affair koktela, preko aromatičnog Golden Beeja do Esplanadinih varijanti kuhanog vina.
Esplanadina kućica i ove godine ostaje the place to be – cozy, chic i neodoljivo ukusna točka zagrebačkog Adventa.

Esplanade i ove godine nudi jedinstven blagdanski doživljaj – od smještaja u luksuznim sobama s pogledom na adventske ulice, do adventskih brunch-eva u Zinfandel’su, posebnih božićnih jelovnika u Le Bistrou i čarobnih popodnevnih čajeva u Esplanade 1925 Baru.
Veliki Dan proslavite uz svečani božićni ručak u elegantnoj atmosferi hotela, a najluđu noć u godini dočekajte u Smaragdnoj dvorani i Zinfandel’su, uz crveni tepih, vrhunski pjenušac, šest sljedova delicija i odličan glazbeni program. Za najmlađe goste pripremljen je i poseban dječji doček.

Ove godine, u kojoj Esplanade slavi svoj stoti rođendan, hotel još jednom potvrđuje svoj status mjesta na kojem tradicija i luksuz stvaraju nezaboravne blagdanske trenutke.
Pogledajte FOTO galeriju:











Foto: arhiva hotela Esplanade Zagreb/Sandro Sklepić / Lili Bašić