Make your day different

Logo Cover

Pronašli smo novo omiljeno mjesto u Dubrovniku! Restoran Pastry & Cuisine Atelier Cele savršen je izbor za sve hedoniste i ljubitelje dobre hrane

Smješten u srcu povijesne jezgre Dubrovnika, restoran i bar Cele oduvijek je bio mnogo više od običnog ugostiteljskog objekta, bio je kultna slastičarnica, mjesto susreta i nezaobilazna postaja generacija Dubrovčana. Svoju bogatu priču, ukorijenjenu u gradskom životu i nazvanu po Celestinu Šikiću, danas nastavlja ispisivati u potpuno novom ambijentu koji uspješno spaja tradiciju i suvremenost. Uz novi interijer, dobio je i novo ime – Pastry & Cuisine Atelier Cele…

Nedavna renovacija označila je početak novog poglavlja, pažljivo osmišljenog kao odgovor na suvremene potrebe, ali s dubokim poštovanjem prema povijesti koju nosi.

Nije riječ o pukoj estetskoj promjeni, već o stvaranju prostora koji istodobno odražava autentičnost lokalnog identiteta i prati najnovije svjetske trendove.

Viziju prostora oblikovao je arhitekt Duje Kaliterna, čije se rješenje temelji na skladnom spoju tradicije i inovacije. Interijer je oblikovan prirodnim elementima poput toplog drva i autohtonog kamena, s profinjenim detaljima inspiriranim dubrovačkom arhitekturom.

Suvremeni dizajn i diskretna tehnološka rješenja dodatno obogaćuju prostor, a svaki je detalj pažljivo promišljen kako bi Cele zadržao svoj prepoznatljivi karakter, ali i ponudio novo, suvremeno iskustvo.

‘Cele je godinama bilo nezaobilazno mjesto za sve Dubrovčane, stoga smatramo da prostor mora odražavati tu jedinstvenu povijest, ali na suvremen način. Renovacija je proizašla iz želje da oživimo prostor i donesemo osvježenje u skladu s globalnim trendovima, ali i s identitetom koji Cele nosi’, izjavio je vlasnik Tomislav Ivušić.

 

U skladu s novim identitetom prostora, osvježena je i gastronomska ponuda koja donosi skladan spoj inovacije i tradicije.

Novi chef reinterpretira dubrovačku kuhinju u modernom ključu, oslanjajući se na autentične lokalne sastojke i jednostavne, ali dojmljivo pripremljene okuse.

Jelovnik je promišljen, sezonski i nadahnut bogatom kulinarskom baštinom juga Hrvatske.

Slastičarski segment, po kojem je Cele ostao posebno zapamćen, i dalje zauzima važno mjesto u novoj viziji prostora. Ručno rađene slastice, inspirirane starim receptima, izložene su u elegantnoj vitrini koja dominira prostorom.

 

Njezin suvremeni dizajn naglašava estetsku vrijednost svake slastice, dok mirisi i okusi bude uspomene na dane kada je Cele bio simbol slatkih rituala i svakodnevnih radosti.

Ponuda je dodatno obogaćena bezglutenskim slasticama, a u asortiman su uključeni i trendovski napitci poput matche i sve popularnije kave s gljivama.

 

Obnovljeni Cele ostaje vjeran svom izvornom identitetu, ali nudi posve novo iskustvo koje objedinjuje eleganciju, toplinu i autentičnost gradskog života.

Danas je to prostor koji čuva tradiciju, ali joj pristupa na suvremen način u dijalogu s prošlošću, stvarajući novo poglavlje dubrovačke svakodnevice.

 

Foto: Ane Cerjan









Slični članci