Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jede vam se tiramisu? Napravite palačinke inspirirane kultnim talijanskim desertom koje će se odmah razgrabiti sa stola

Malo tko ne voli tiramisu, evergreen kolač koji se ne peče i uvijek iznova oduševljava spojem sočnih keksa i lagane kreme od sira. Ako vam se jede ova talijanska slastica u malo drugačijem ruhu, predlažemo da je pretvorite u – palačinke. Recept potražite u nastavku…

Tiramisu je tradicionalni talijanski desert koji je nastao još 1960. godine. Kaže se da njegovo ime u prijevodi znači ‘razveseli me’ ili ‘podigni me’, što on zaista i čini – pogotovo nakon obilnog ručka.

Osnovni sastojci za pripremu su jaja, mascarpone, piškote, crna kava, brandy ili amaretto i kakao, no ovaj kolač s vremenom je dobio razne inačice i zanimljive dodatke.

@bibbyskitchen

Ako ste i vi veliki ljubitelj tiramisua, pronašli smo recept za malo drugačiju varijantu koju morate probati. Riječ je o palačinkama pripremljenim po uzoru na ovu slasticu s neodoljivim kremastim punjenjem.

RECEPT

Za palačinke:

4 velika jaja
3/4 šalice mlijeka
1/4 šalice gazirane vode
3 žlice otopljenog maslaca
2 žlice espressa
žličica ekstrakta vanilije
šalica glatkog brašna
3 žlice šećera
2 žlice kakaa u prahu
1/4 žličice soli

Za nadjev:

225 g mascarpone sira
225 g krem sira
šalica šećera
1/4 šalice likera od kave (ili espressa)
2 žličice ekstrakta vanilije

@_fitmiky_

Postupak:

Pripremite palačinke pomoću svih navedenih sastojaka. Kako bi održale mekanu teksturu, odvojite ih komadima papira za pečenje. Za nadjev u velikoj zdjeli miksajte mascarpone, krem sir i šećer dok ne postanu pjenasti.

Ulijte liker ili espresso i ekstrakt vanilije pa nastavite miksati dok smjesa ne postane glatka. Stavite oko dvije žlice nadjeva u sredinu svake palačinke i zarolajte. Možete ih i drugačije preklapati, primjerice na trokute. Po želji, prije posluživanja pospite palačinke kakaom i komadićima čokolade.

Foto: Instagram



Lidl


Franck


Slični članci