Make your day different

Logo Cover

Haris Džinović priprema premijerni nastup u zagrebačkoj Areni, publiku će raspjevati u društvu gudača i posebnog gosta

Za nešto manje od tjedan dana zagrebačka će publika imati priliku slušati i gledati kralja meraka – Harisa Džinovića, uživo u zagrebačkoj Areni. Bosanskohercegovački tekstopisac dolazi u našu metropolu u proširenoj glazbenoj pratnji – od gudačkog seksteta do specijalnog gosta…

Glazbenik Haris Džinović svoje će dugogodišnje stvaralaštvo okruniti koncertom u Areni Zagreb 23. listopada 2024., gdje nastupa prvi puta. Osebujni 73-godišnji pjevač veseli se nastupu u hrvatskoj prijestolnici, a uzvanicima priprema i pravi spektakl.

Haris Džinović u Areni

Uz njega, zapjevat će i Aco Pejović. Regionalna zvijezda je publici bliska i preko biografskog megahit filma Toma za koji je otpjevao glazbene brojeve. U Zagreb se vraća nakon osam mjeseci, na isto mjesto gdje je na Valentinovo održao samostalni koncert.

Pozornicu će zauzeti probrano društvo zbog kojeg će vječni hitovi, poput ‘Sjećaš li se one noći’, ‘Muštuluk’, ‘Pariške kapije’, ‘Dajte vina, hoću lom’ i ‘Kako mi nedostaješ’, još dugo nakon koncerta ostati u sjećanju publike.

Aco Pejović

Haris Džinović je od svojih ranih početaka i izvođenja sevdalinki, preko povijesnog uspjeha sa Sar e Romom i izuzetne samostalne karijere, postavio visoke standarde u svijetu narodne glazbe.

Nakon šest samostalnih studijskih albuma, kompilacija, svjetskih i lokalnih suradnji te nebrojenih odsviranih koncerata, poznati glazbenik i danas se vodi istom idejom kada nastupa – prirediti svojim obožavateljima nezaboravnu noć.

Inače, Džinović svira pet instrumenata i govori pet jezika, a mlade dane obilježila su mu i sportska postignuća u nogometu. Kroz život se susretao s brojnim svjetskim glazbenicima i umjetnicima, poput Georgea Michaela i Gipsy Kingsa. Ipak, recept uspjeha pronašao je u jednostavnosti i kvaliteti.

Na dugoiščekivanom koncertu Haris će provesti publiku kroz bogati repertoar i osigurati atmosferu za pamćenje. Planirani ulaz je od 19:00 sati, a početak koncerta u 20:30 sati. Ulaznice su u dostupne pretprodaji putem sustava Entrio.

Haris Džinović

Tekst / Foto: press




PBZ

Slični članci