Make your day different

Logo Cover

FOTO: Nema tko nije stigao na premijeru filma ‘Nakon ljeta’ redatelja Danisa Tanovića, Ana Vučak Veljača istaknula zaobljeni trbuščić

Sinoć je u kinu Cinestar Zagreb u Branimir centru održana zagrebačka premijera filma Nakon ljeta oskarovca i dvostrukog dobitnika berlinskog Srebrnog medvjeda Danisa Tanovića, nastalog u produkciji Propeler Filma.

Na zagrebačkoj su premijeri bile brojne osobe iz javnog i društvenog života, među kojima i glumci Barbara Nola, Lana Barić, Iva Mihalić, Jelena Perčin, Lana Meniga, Dora Fišter, Fabijan Pavo Medvešek i Đorđe Kukuljica, producentice Ankica Jurić Tilić i Vanja Sremac, osnivač umjetnički direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski, redatelj Andrej Korovljev, voditeljica i glazbenica Ida Prester, pisci Milana Vlaović Kovaček i Damir Karakaš, ravnatelj HAVC-a Chris Marcich, veleposlanik Kraljevine Danske Ole Frijs-Madsen i britanski veleposlanik Simon Thomas, dekan Arhitektonskog fakulteta Bojan Baletić, saborske zastupnice Urša Raukar Gamulin i Rada Borić, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet i mnogi drugi.

Milana Vlaović Kovaček, Boris Kovaček

Komična drama s okusom kasnog ljeta, „istovremeno zabavna i prožeta dirljivom sjetom‟ (Variety), prati mladu ženu koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje obiteljskog nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, ona će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za identitetom, ali i oprostom. Uloge u filmu ostvarili su Anja MatkovićUliks FehmiuGoran NavojecMario KnezovićMarija ŠkaričićMirela BrekaloSnježana SinovčićLuka JuričićBoris LerIvana RoščićJadranka Matković i brojni drugi.

Nakon ljeta u hrvatska kina stiže 3. listopada, u distribuciji Zagreb Film Festivala.

Anja Matković

Danis Tanović višestruko je nagrađivan redatelj, scenarist i producent. Njegov film Ničija zemlja (2001.), za koji je napisao i scenarij, nagrađen je Oscarom i Zlatnim globusom za najbolji film na stranom jeziku. Dvostruki je dobitnik Srebrnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu za filmove Epizoda u životu berača željeza (2013.) i Smrt u Sarajevu (2016.).

Nakon ljeta nastao je u produkciji Propeler Filma (Hrvatska), u koprodukciji s kućama Tangaj Production (Rumunjska), Obala Art Centar (Bosna i Hercegovina), Baš Čelik (Srbija) i Tramal Films (Slovenija).

Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Rumunjskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog centra i Potprograma MEDIA Programa Kreativne Europe za razvoj projekta te u koprodukciji s BH Telecomom.

Danis Tanović, Marija Škaričić, Goran Navojec, Uliks Fehmiu

Pogledajte GALERIJU:

Djordje Kukuljica, Anja Matković

 

Dora Fišter

 

Hana Matić, Nikola Zelmanović, Lana Matić

 

Andrej Korovljev

 

Ankica Jurić Tilić, Lana Matić, Dragan Jurić

 

Antonia Ćosić s prijateljicom

 

Anja i Tarin Filipec

 

Anja Matković, Zeljka Šafran

 

Barbara Nola, Raul Brzić,Lana Matić

 

Bojan Baletić sa suprugom

 

Boris T Matić, Anja Matković

 

Boris T Matić, Nenad Puhovski

 

Dejan Mamula, Anja Matković

 

 

Ida Prester

 

Ivan Buljan, Gaella Gotwald

 

Ivan Veljača, Ana Vučak Veljača

 

Jelena Perčin, Anja Matković, Lana Meniga, Iva Mihalić

Foto: Samir Cerić Kovačević






Slični članci