Make your day different

Logo Cover

FOTO: Meneghetti Wine Hotel & Winery proslavio rujansku berbu svečanim događajem, bio je to pravi gastronomski užitak pod vedrim nebom

Rujan je na stanciji Meneghetti poseban mjesec, vrijeme kada se slave plodovi višemjesečnog truda i berba grožđa. Upravo zbog toga, Meneghetti Wine Hotel & Winery već drugu godinu zaredom organizira Brunch u vinogradu kako bi tu jedinstvenu atmosferu podijelio sa svojim partnerima i predstavnicima medija.

Ovogodišnji događaj okupio je brojne uzvanike koji su došli upoznati se s bogatom tradicijom vinarstva na ovom imanju i uživati u iznimnoj gastronomiji i vinima koja je krase.

 

 

Šetnja vinogradima i priča o Meneghetti vinima 

Gosti su imali priliku prošetati najboljim položajima vinograda, gdje su iz prve ruke saznali sve o procesima uzgoja i berbe grožđa, kao i o filozofiji koja stoji iza Meneghetti vina.

Njihovi domaćini, direktor operacija u Hotelu Meneghetti Filip Božić, glavni enolog Damir Bosek i direktor prodaje i marketinga vinarije Alen Britvarević, proveli su uzvanike kroz priču o nastanku vina, detaljno objašnjavajući svaku fazu proizvodnje, od vinifikacije do dozrijevanja u podrumima.

Poseban naglasak stavljen je na strast i posvećenost koje se ulažu u svaku bocu, čineći Meneghetti vina prepoznatljivima na hrvatskoj i međunarodnoj sceni. 

 

 

 

Gastronomski užitak pod vedrim nebom 

 

Uslijedila je gastronomska gozba usred vinograda, gdje su gosti uživali u delicijama chefa Damira Pejčinovića.

Na meniju su se našla pažljivo odabrana jela od lokalnih namirnica. Finger food, vrhunska vina i opuštena atmosfera pod otvorenim nebom stvorili su idealan ambijent za povezivanje i uživanje. 

 

 

Zvijezde dana – Meneghetti Red i White 

 

I dok su kulinarske delicije oduševljavale svakim zalogajem, istinske zvijezde dana bila su Meneghetti vina – Red i White.

Meneghetti Red, intenzivno crveno vino s notama zrelog crvenog voća i začina, pokazalo se kao pravo otkriće za ljubitelje bogatih, kompleksnih vina.

S druge strane, Meneghetti White, elegantno bijelo vino s aromama bijelog cvijeća i agruma, oduševilo je svojom svježinom i suptilnošću. Svaka kapljica nosila je sa sobom priču o jedinstvenosti terroira i predanosti enologa koji stoje iza ovih vrhunskih etiketa. 

 

Tradicionalno slavlje koje se nastavlja 

Meneghetti Wine Hotel & Winery planira nastaviti s ovom svečanom tradicijom proslave rujanske berbe, nudeći svojim gostima jedinstvena iskustva koja spajaju izvanrednu hranu i vino, luksuzan smještaj i netaknutu prirodu.

Ovo posebno mjesto, gdje se slavi život u svim njegovim oblicima – s čašom vina u ruci i pogledom na vinograde, ostat će oaza za sve ljubitelje vrhunskih vina i hedonizma. 

 

Pogledajte FOTO galeriju:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Matej Paluh

 






Slični članci