Make your day different

Logo Cover

FOTO: Bojana Gregorić izazvala senzaciju na crvenom tepihu, u nikad kraćoj haljinici istaknula svoj najbolji adut – duge i vitke noge

Proslavljena glumica Bojana Gregorić Vejzović  izazvala je pravu senzaciju na crvenom tepohu Sarajevo Film festivala. Bivša balerina prošetala se u maloj crnoj haljini koja je dio kolekcije proljeće/ljeto 2024. hrvatskog modnog brenda eNVy room.

Stajling je 52 – godišnja Bojana zaokružila mrežastim crnim čarapama, crnim stiletto štiklama i clutch torbom, a crveni ruž, zalizana kosa u punđu i predimenzionirane viseće naušnice bile su točka na ‘i’ modnog izdanja o kojem će se još dugo pričati.

 

Bojana Gregorić Vejzović

 

Drugi dan Sarajevo Film festivala od samog jutra krenuo je s bogatim programom. Cord Jefferson, nagrađivani američki scenarist i redatelj, dobitnik Oscara® i Emmyja, održao je vrlo posjećen masterclass u Bosanskom kulturnom centru.

Cord Jefferson

 

Masterclass je moderirao pisac Ennis Ćehić. Jefferson je govorio o svom filmu AMERIČKA FIKCIJA, koji je u večernjim satima  prikazan u Ljetnom kinu Coca-Cola, u sklopu programa Open Air.

 

 

Zasnovan na romanu ‘Brisanje’ Percivala Everetta, film se konfrontira s opsesivnim impulsom naše kulture da ljude svodimo na naglašene stereotipe, a Jefferson je istaknuo  da je ljudima u Americi teško razgovarati o rasi, seksualnosti i identitetu, a da pri tome ne postanu emotivni, ljuti i uznemireni.

Nakon masterclassa Corda Jeffersona u Bosanskom kulturnom centru, mladi filmski radnici imali su priliku da čuju razgovor s Alecom Von Bargenom, a potom i predavanje redatelja Srđana Golubovića.

 

Backup ekipa

 

Osamnaesto izdanje programa Talents Sarajevo, koje se održava u okviru programa 30. Sarajevo Film Festivala, otvoreno je danas u Europskoj kući kulture i nacionalnih manjina, a okupilo je mlade talente filmske industrije iz velikog broja zemalja širom svijeta. Ceremoniju otvaranja obilježio je inspirativan razgovor s glumicom Noomi Rapace, koji je moderirala Mia Avdagić. Glumica je govorila o svojim počecima u filmskoj industriji, razlikama između europskog i američkog tržišta, te izazovima s kojima se filmski radnici suočavaju u poslu koji rade.

Na Festivalskom trgu održana je Kafa s ekipom filma NAKON LJETA koji je otvorio 30. Sarajevo Film Festival. Prikazana na više lokacija u Sarajevu, ali i u Mostaru te Tuzli, ova komična drama privukla je veliki interes publike, a već nekoliko dana prije svjetske premijere projekcije su rasprodane u sva tri grada.

Bojana Gregorić Vejzović

 

‘Ne znam jesam li ispunio očekivanja, jer ne znam očekuje li itko još išta od mene. Svaki film mi je drugačiji od prethodnoga, pa tako i NAKON LJETA od onoga što sam ranije snimao’, rekao je redatelj Tanović tijekom razgovora na Festivalskom trgu u sklopu programa ‘Grand Kafa sa…’ Uz njega su bili  glumci Goran Navojec, Uliks Fehmiu i Anja Matković, ujedno i scenaristica, koji su otkrili detalje o nastanku filma.

U okviru Natjecateljskog programa – igrani film u Narodnom pozorištu Sarajevo održana je europska premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA redateljice Sonje Prosenc. Film je svjetsku premijeru imao na Tribeca Film Festivalu, a kroz priču o jednoj obitelji propituje aktualne društvene probleme.

 

Bojana Gregorić Vejzović

Na večernjoj projekciji filma AMERIČKA FIKCIJA u Ljetnom kinu Coca – Cola redatelj i scenarist Cord Jefferson pozdravio je publiku koja je i do posljednjeg mjesta ispunjenom gledalištu velikim aplauzom ispratila njegov Oscarom nagrađeni redateljski prvijenac.

 

Belma Salkunić-Bektešević

 

Sarajevo Film Festival održava se do 23. kolovoza.2024.

 

Foto: SFF press






Slični članci