Make your day different

Logo Cover

U potrazi ste za novim proljetnim mirisom? Ovih 10 (vječnih!) parfema po izboru modne biblije Vogue poželjet ćete nositi u svim prigodama

Znanost nas je već odavno naučila da je ‘mirisni’ dio našeg mozga usko povezan s neurološkim predjelima zaduženima za emocije i pamćenje. Odatle dolazi i onaj poznati efekt kada vas miris omiljenog parfema ili cvijeta vrlo brzo podsjete na lijepe trenutke iz prošlosti. Promjena godišnjeg doba sjajna je prilika da osvježite svoj miris koji će postati vašim zaštitnim znakom. Pronalazak vlastitog mirisa nije nimalo lak zadatak, no kako bismo vam olakšali potragu, u nastavku donosimo popis 10 najboljih proljetnih parfema prema mišljenju stručnjaka modne biblije Vogue…

Uz ruž, maskaru i puder, obavezna oprema svake dobro opremljene kozmetičke torbice nesumnjivo je dobar parfem koji postaje zaštitnim znakom svake osobe.

Moć dobrog parfema koji se savršeno sljubljuje s prirodnim mošusom često može biti ključan faktor privlačnosti, a dolazak proljeća ujedno je prilika da osvježite svoj miris nekim od predivnih, pa čak i kultnih parfema koji su sve samo ne obični.

@anneli.ge

Proljetni mirisi nužno ne moraju biti cvjetni, već prevladavaju zemljani, citrusni, osvježavajući i drvenasti tonovi.

Idealno pogođen miris radikalno može utjecati na samopouzdanje, ponekad čak i više nego što to čini outfit, frizura ili make-up, stoga pronalazak onog pravog ponekad može biti pravi izazov.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Lady Loves Living (@theladylovesliving)

Beauty stručnjaci modne biblije Vogue svakoj zaljubljenici u kozmetiku odlučili su olakšati zadatak sastavivši popis od 31 najboljeg parfema za proljeće, koji će oduševiti i najstrože nosove, a mi smo izdvojili 10 po našem ukusu:

Maison Margiela REPLICA Under the Lemon Trees, 115.00 € (866,49 kn)

Under The Lemon Tree prekrasan je uniseks miris poznat po svojoj jednostavnosti. Miris čine svježi limun, malo drva i malo mošusa.

Aqua Di Parma Blu Mediterraneo Arancia Di Capri, 158 €

Ovaj miris istovremeno je osvježavajući, pikantan i sladak. Gornje note čine svi citrusni mirisi koji simboliziraju lakoću proljeća i ljeta. Kardam i petitgrain s prekrasnom bazom karamele i mošusa u sredini, a topla nota karamele osigurava dozu slatkoće.

Maison Francis Kurkdjian Amyris, 295 €

Gornje note čine sicilijanska mandarina i ružmarin, a srednje note su amiris, mliječna čokolada, kokos i kava. Ovaj delikatan parfem simbol je elegancije i pariškog šika kojemu je nemoguće odoljeti.

Tom Ford Costa Azzurra, 175 €

Costa Azzurra inspirirana je mirisom svježeg morskog zraka. Sol morskog zraka miješa s drvenim mirisom mješavine čempresa, hrasta i aromatičnih nota daju joj citrusan, zemljast i drvenast ton.

Valentino Uomo Born In Roma, 109 €

Born In Roma Yellow Dream otvara se notama mandarine i ananasa. U srcu je akord medenjaka, a baza je vanilija i cedar. Na koži je prava mirisna rapsodija – topla, glatka i očaravajuće slatka.

Xerjoff Apollonia, 235 €

Apollonia je nevjerojatno ženstven i prozračan miris kojeg čine note bijelog cvijeća, irisa i bijelog mošusa. Dugotrajan i lagan, idealan je za svakodnevne prilike.

Yves Saint Laurent Libre, 114.70 €

Libre na francuskom označava slobodu koja je prisutna u svim segmentima ovog mirisa. Otvara se mirisnim notama drveta gorke naranče petitgrain skupa s akordima lavande, uljem mandarine i crnim ribizom. Note lavande se javljaju i u samom srcu skupa s jasminom. U bazi se nalaze tople note vanilije, mošusa, jantara i cedra, koji ovom parfemu pružaju veličanstvenost.

Dries Van Noten Voodoo Chile, 220 €

Drvenasti miris idealan je za sve one koji traže nešto upečatljiviji parfem bez pretjerano slatkog tona. Gornje note čini primamljiva kombinacija konoplje i ružmarina, dok pačulija, cedar i sandalovo drvo osiguravaju mirnoću.

Juliette Has a Gun Not a Perfume, 97.94 €

Juliette Has a Gun Not a Perfume utjelovljenje je čistoće, elegancije i luksuza. Izvorni, provokativni miris svojim se orijentalnim sastavom razlikuje od ostalih parfema i stvoren je za dame sa stavom.

Chanel N°5, 200 €

Može li ijedan parfemski popis biti potpun bez kultnog mirisa legendarne Gabrielle Coco Chanel? Apstraktni miris koji je promijenio svijet parfumerije nemoguće je usporediti s bilo kojim drugim. Ovaj parfem ima moć prikazati ženu u njezinoj eleganciji i sofisticiranosti.

Pripremila: Tara Musulin
Izvor: Vogue.com
Foto: Instagram/promo





Slični članci