Make your day different

Logo Cover

Šarmantni bob koji ne zahtijeva puno brige ovog proljeća imat će ‘it’ status, a ovoj laskavoj frizuri nisu odoljele ni slavne ljepotice

Ukoliko razmišljate o promjeni frizure, ne tražite dalje! Šarmantni bob biti će ultimativni look tijekom proljetnih mjeseci, a već su ga isfurale i brojne slavne dame, uključujući glumicu i pjevačicu Zendayu, Oskarovku Cate Blanchett i glumicu Aubrey Plazu. Zbog toliko mogućnosti, svatko može pronaći bob koji će pristajati vašem licu, ovisno o tome imate li okruglo, duguljasto ili srcoliko lice…

Šarmantna bob frizura već nekoliko godina ne izlazi iz mode, a ovog proljeća predviđa joj se must have predznak.

Iako je riječ o frizuri koja je zaradila status beauty klasika, gotovo svakog tjedna pojavljuje se nova inačica sa svojim prednostima i manama, a stručnjaci savjetuju da odaberete kroj koji će najviše istaknuti vaše lice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zendaya (@zendaya)

Imate li srcoliko lice poput glumice Zendaye Colman, takozvani butterfly bob biti će sjajan izbor za vas. On se postiže feniranjem, ali i postepenim šišanjem, prilikom kojeg su najkraći slojevi na vrhu. Upravo ti slojevi ovoj frizuri daju teksturu, volumen i poletnost.

Sličan look nedavno je pokazala i slavna Oskarovka Cate Blanchett, no njezin bob imao je nešto profinjenije kovrče te nešto više odmaknute, naglašavajući crte lica i elegantne naušnice.

@minimally_her

‘Lob’ ili long bob odličan je prijelazan izbor za one neodlučne koji još nisu skupili hrabrosti dramatično skratiti kosu, a zaokruženi bob sjajan je za dame s nešto okruglijim tipom lica.

@jesushair

Prostora za eksperimentiranje ima puno, a odabir je najbitnije prilagoditi obliku lica. Prije nego li se odlučite za šišanje boba, obratite pozornost na oblik lica, gustoću kose i duljinu vrata. Ako imate dugačak vrat, duljina boba nije bitna, no što je vrat kraći, on mora biti klasičniji.

@rambutbob

Kako se vrat ne bi vizualno skratio, najbolje je održavati dužinu do linije čeljusti. Za razliku od ravne kose, kovrčava bolje izgleda kada je ošišana u slojevima, stoga se obavezno posavjetujte s frizerom prije nego lice odlučite na drastičnu promjenu jer ona lako može postati prava noćna mora za održavanje.

@bescene

Za dame koje ne vole previše vremena potrošiti na frizuru, sjajna opcija je i francuski bob. Ovaj très chic look omiljen je stylish Francuskinjama, a uglavnom je malo kraći od uobičajenog klasičnog boba.

@taylorlashae

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram





Slični članci