Make your day different

Logo Cover

Uživajte u hrani s guštom! Donosimo nekoliko jednostavnih trikova kako ne nagomilati višak kilograma tijekom blagdana

Čak i ako se tijekom cijele godine hranite zdravo, vježbate i prakticirate zdrave životne navike, blagdani su za mnoge od nas sklizak teren. Jednom kada prosinac pokuca na vrata, više nitko nije siguran te htjeli to ili ne, izloženi smo brojnim blagdanskim objedima, a samim time i riziku od nakupljanja neželjenih kilograma. Kako bi ove blagdane prošli što bezbolnije i zadržali istu brojku na vagi, postoji nekoliko trikova koji bi vam mogli pomoći da i dalje zadržite vitku figuru.

Iako su čarobni i obožavani, blagdani su vrijeme u kojem većina nas nabaci neželjene kilograme.

Kako bi izbjegli nakupljanje nepotrebnih masnih naslaga, donosimo vam nekoliko trikova pomoću kojih ćete zadržati svoje figuru za koju ste naporno radili tijekom godine, a da pritom i dalje uživate u blagdanskim objedima!

@doses_of_style

1) Ne preskačite doručak!

Najbolji način kako da započnete vaš dan je da pojedete hranjiv zdravi doručak. Kardinalna greška koju mnogi činimo je da se čuvamo za kasniji, obilniji obrok, pa onda preskačemo doručak. Dobar doručak, koji mnogi smatraju najvažnijim obrokom u danu, upravo će vas spriječiti od kasnijeg prepuštanja hrani, te će vas držati sitim veliki dio dana.

2) Tjelovježba je još uvijek važna

Iako se svi tijekom blagdana želimo opustiti, oni nisu opravdanje da zanemarimo naše tijelo. Naravno, ne morate ići svaki dan u teretanu, no svakako bi trebali odvojiti vremena za tjelovježbu, odnosno priuštiti svojem tijelu tretman kakav zaslužuje.

@streetstyle_belgrade

3) Uživajte – s mjerom!

Svi jedva čekamo obilni blagdanski ručak, nekoliko vrsta kolača i okrepljujuća pića s kojima se ne častimo svaki dan. Tijekom blagdana trebali bismo uživati u svim blagodatima koje nam oni pružaju, no svakako imajte na umu da u svemu trebate imati mjeru.

@doses_of_style

4) Budite svjesni svog okidača 

Ako vam je slabost alkohol, pokušajte ga ne piti sve do večere kada si možete priuštiti čašu vina. Ako je vaš okidač pak desert, pobrinite se da ipak uživate u njemu, ali se pokušajte zaustaviti na jednom komadu torte.

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram





Slični članci