Make your day different

Logo Cover

Velika gesta i čin odrastanja princeze Charlotte! Na sprovodu kraljice Elizabete II. prvi puta nosila šešir s mašnom, a komadom nakita odala počast prabaki

Jedna od glavnih tema britanskih medija posljednjih dana bila je hoće li djeca princa i princeze od Walesa prisustvovati posljednjem ispraćaju kraljice Elizabete II.? Osim princa Georgea, koji je trenutačno drugi u liniji za prijestolje, iza lijesa prabake Elizabete u pogrebnoj povorci hodala je i njegova mlađa sestra, princeza Charlotte. Iako su mnogi vjerovali kako će jedina kći budućeg britanskog kralja nositi nešto svjetliju odjeću za sprovod svoje prabake, malena princeza pridržala se strogog dress codea, a svojoj voljenoj Gan Gan, kako ju je od milja zvala, počast je odala komadom nakita koji otkriva njihovu veliku povezanost…

Princ William i princeza Kate od Walesa na državni sprovod kraljice Elizabete II. poveli su i dvoje starije djece, 9 – godišnjeg princa Georgea i 7 – godišnju princezu Charlotte, koji su, kao i uvijek, izazvali veliki interes javnosti i medija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Royal Fashion Police (@royalfashionpolice)

Britanski mediji nagađali su danima kako će princeza Charlotte biti prva koja će prekinuti višestoljetnu tradiciju nošenja crne boje na pogrebu, obzirom je stilistica Miranda Holder za Mirror izjavila kako je Kate Middleton tijekom godina raskinula s tradicionalnim načinom odijevanja i postavila nove trendove, kako za sebe, tako i za svoju djecu.

Dok je princ George, u pratnji svoje majke, stigao ispred Westminsterske opatije odjeven u tamnoplavo odijelo, što također priliči tradiciji, njegova mlađa sestra pridržala se strogog dress codea i poput starijih članica kraljevske obitelji stigla odjevena u crno, od glave do pete.

@royalfashionpolice

Odjevna kombinacija sedmogodišnje princeze, za koju mnogi kažu kako nevjerojatno nalikuje svojoj prabaki u istoj dobi, posebno je oduševila javnost. Plavokosa djevojčica nosila je kaputić, crne čarape i cipele s remenčićem u stilu kultnog modela Mary Jane.

Kći princa Williama i princeze Kate na sprovodu svoje prabake po prvi puta je nosila šešir s mašnom, što je ujedno dirljiva gesta za kraljicu, ali i odraz njezina odrastanja.

@royalstylewatch

Poput svoje majke, koja je najdugovječnijoj britanskoj vladarici počast odala omiljenim nakitom, malena Charlotte odabrala je dijamantni broš u obliku potkove, koji joj je darovala upravo njezina prabaka. Ovim činom princeza Charlotte iskazala je poštovanje prema kraljici Elizabeti II., ali i otkrila njihovu povezanost.

Naime, britanska monarhinja u javnosti je bila poznata kao velika ljubiteljica jahanja, a prvi sat odradila je sa svega tri godine. Također, u svrhu tradicionalnog rođendanskog portreta, ove godine kraljica je fotografirana sa svoja dva ponija, Bybeck Nightingale i Bybeck Katie.

@_loveprincegeorge_

Princeza Charlotte naslijedila je ljubav svoje prabake prema konjima i jahanju, a i sama je naučila jahati u vrlo ranoj dobi.

Natasha Baker, britanska para-jahačica i dvostruka osvajačica zlatne medalje na Ljetnim paraolimpijskim igrama, 2018. godine za britanske medije podijelila je detalje svog razgovora s Kate Middleton, otkrivši kako je tadašnja vojvotkinja ‘naglasila da Charlotte dijeli tu strast prema konjima.

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram





Slični članci