Žao vam je baciti stari kruh, a ne znate što s njim? Francuski tost je uvijek dobra ideja! Ovo slasno jelo idealno je za doručak ili desert nakon obilnog ručka, a može se pripremiti na bezbroj različitih načina. U nastavku donosimo recept za francuski tost s Nutellom i bananama koji ćete poželjeti smazati u jednom zalogaju…
Banane i Nutella kombinacija su koju će malo tko odbiti – osobito ako dolaze obliku finog i brzog deserta. Ovoga puta nije riječ o kolaču, već o francuskom tostu, koji možete pripremiti na brzinu i u bilo koje doba dana.
Osim što je ukusno i ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, ovo jelo izvrstan je način da se riješite starog kruha bez bacanja. Pronašli smo jednostavan recept koji, po želji, možete obogatiti raznim dodacima, poput sladoleda, šlaga i lješnjaka.
RECEPT
Sastojci (za tri porcije):
6 kriški kruha
2 manje banane
6 žlica Nutelle
1 veće ili 2 manja jaja
žlica i pol šećera
žlica maslaca
žličica ekstrakta vanilije
pola žličice cimeta
pola šalice punomasnog mlijeka
Postupak:
Kriške kruha namažite Nutellom i na svaku posložite banane narezane na kolutiće. Spojite kriške kruha u tri sendviča. U plitkoj posudi umutite jaje, mlijeko, šećer, cimet i ekstrakt vanilije da se lijepo sjedine.
Sendviče s Nutellom i bananom umočite u dobivenu smjesu. Tavu premažite s malo ulja i na njoj rastopite maslac. Dodajte sendviče i pecite ih 2-4 minute sa svake strane, odnosno dok ne poprime zlaćanu boju. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu ili obogatite drugim dodacima po želji.
Foto: Instagram