Make your day different

Logo Cover

Legendarna hitmejkerica Marina Tucaković izgubila bitku s teškom bolešću u 68. godini! Žalosne vijesti potvrdio njen suprug: ‘Istina je…’

Regijom je odjeknula vijest o smrti cijenjene hitmejkerice Marine Tucaković. Jedna od najpoznatijih tekstopiskinja napustila nas je u 68. godini nakon duge i teške borbe s karcinomom dojke, a vijest o njezinom odlasku potvrdio je neutješni suprug Aleksandar Radulović Futa. Posljednjih nekoliko godina legendarna autorica glazbenih tekstova vodila je bitku s opakom bolešću, no do samoga kraja nije gubila pozitivan stav koji je nadahnuo mnoge…

Jedna od najpoznatijih hitmejkerica Marina Tucaković preminula je u 68. godini u Beogradu i svojim odlaskom ostavila u suzama mnogobrojne kolege, prijatelje i obožavatelje diljem regije, piše Telegraf.rs.

Vijest o smrti legendarne autorice, koja je za života napisala pjesme za Severinu, Magazin, Zdravka Čolića, Olivera Dragojevića i druge, potvrdio je njezin ožalošćeni suprug Aleksandar Radulović Futa: ‘Istina je. Nemojte me ništa pitati. Hvala vam na razumijevanju.’

@marina.tucakovic

Poznata tekstopiskinja nekoliko je godina vodila tešku bitku s rakom dojke, a stanje joj se posljednjih dana znatno pogoršalo. Zadnje dane života Marina je provela u beogradskom KBC-u Dragiša Mišović, gdje je bila priključena na respirator.

‘Žena je u ekstremno teškom stanju, prvenstveno zbog svoje maligne bolesti, a covid je samo dodatno pogoršao situaciju. Ženu u takvom stanju bi odnijela i gripa, a posebno ovako nešto’, izjavio je za Kurir profesor Peđa Savić s KBC-a Dragiša Mišović prije dva dana.

@marina.tucakovic

O zdravstvenom stanju Marine Tucaković sredinom mjeseca oglasio se i njezin sin Milan Laća Radulović te na svom Twitter profilu poručio kako njegova majka proživljava pravi pakao.

‘Pomoć! Majka mi ima teška gušenja. Terenska služba može doći tek u dva, što može biti kasno. U covid legla ne želi ići. Ima li netko broj stručnog lica koje bi je što prije moglo poslušati? Mi smo u Beogradu, Vračar. Pišite mi. Hvala vam’, napisao je tada i zabrinuo javnost.

@marina.tucakovic

Nedugo zatim za srpski Telegraf otkrio je kako njegova majka teško podnosi terapije: ‘Ima otprilike 45 kilograma. Njen organizam jako loše podnosi sve što se događa. Posljednjih dana je jako, jako loše. Trebala je ići i na zračenje, međutim, preslaba je za to.’

Marina Tucaković rođena je 4. studenog 1953. godine u Beogradu. Sa svega devetnaest godina počela je pisati glazbene tekstove, najprije za izvođače popa i rocka, a potom i za folk pjevače.

@marina.tucakovic

Osim na poslovnom planu, poznata autorica bila je sretna i na ljubavnom. Srodnu dušu pronašla je u glazbeniku i kompozitoru Aleksandru Raduloviću Futi, s kojim je dobila dva sina – Milana i Miloša.

Njezin sin Miloš Radulović pronađen je mrtav u svom stanu 2008. godine, a jedna od najvećih hitmejkerica regije od tog se tragičnog događaja nikada nije potpuno oporavila.

@marina.tucakovic

Prvi veliki uspjeh postigla je 1982. godine, kada je za pop grupu Zana napisala pjesmu ‘Dodirni mi kolena’. Od tada je svojim tekstovima doprinijela uspjehu mnogih estradnih zvijezda, kao što su Goran Bregović, Severina, Zdravko Čolić, Lepa Brena, Željko Joksimović, Neda Ukraden i drugi.

Početkom 2018. godine omiljenoj tekstopiskinji dijagnosticiran je maligni tumor dojke, nakon čega je operirana, a podršku su joj javno uputile brojne kolege iz čitave regije. Usprkos teškom zdravstvenom stanju s kojim se posljednjih godina nosila, do samoga kraja nije gubila pozitivan stav koji je nadahnuo mnoge.

Foto: Instagram





Slični članci