Make your day different

Logo Cover

Kameni bazen na jugu Hrvatske zaradio je titulu najljepšeg na svijetu, a pravo je čudo prirode i arhitekture! U njegovim ljepotama uživali su i brojni moćnici

Nije tajna da Jadranska obala vrvi od nerazvikanih destinacija koje s pravom nose titulu najljepših i najposebnijih na svijetu, a među njima je (bez sumnje!) i morski bazen smješten na samom jugu Lijepe naše. Očaravajući kameni bazen dio je hotela Excelsior u Dubrovniku te se nalazi samo pet minuta šetnje od srednjovjekovnih gradskih zidina. Tijekom njegove duge povijesti posjetili su ga neki od najvećih svjetskih moćnika, a posljednjih godina privlači sve više putoholičara iz cijelog svijeta…

Zahvaljujući društvenim mrežama skrivene ljepote Hrvatske više i nisu toliko nepoznate, a fotografije iz raznih krajeva Lijepe naše oduševljavaju mnoge zaljubljenike u putovanja.

Među omiljenim destinacijama posljednjih godina našla se i jedna zaista posebna, smještena na najjužnijem dijelu Jadrana, u čijim su čarima svojevremeno uživale i brojne zvijezde iz svijeta politike i zabave.

@naughtytraveller

Riječ je o kamenom bazenu u sklopu dubrovačkog hotela Excelsior kojem se tepa da je najljepši na svijetu. Smješten u nekadašnjoj kraljevskoj vili, izgrađenoj 1913. godine, ovaj hotel postao je sinonim luksuza.

Morski bazen nalazi se svega nekoliko minuta hoda od poznatih srednjovjekovnih gradskih zidina, koje iz godine u godinu privlače pažnju turista, influencera i slavnih lica.

@timotej

U svojoj dugogodišnjoj povijesti Hotel Excelsior primio je brojne uglednike, uključujući kraljicu Elizabetu II., glumicu Elizabeth Taylor, redatelja Orsona Wellsa, bivšu britansku premijerku Margaret Thatcher, holivudsku divu Sophiju Loren, glumca Sira Rogera Moora i mnoge druge.

S obzirom na to da je Excelsior smješten uz more, kamena plaža u njegovom podnožju raj je kojem se brojni posjetitelji svake godine iznova rado vraćaju, osobito zbog bazena ispunjenog morskom vodom.

@boncroatia

Stepenice koje vode u sam bazen postale su idealna lokacija za snimanje očaravajućih ljetnih fotografija, stoga ga iz sezone u sezonu obilaze mnogobrojni influenceri iz cijelog svijeta.

Ovisno o mijenama, to jest plimi i oseci, bazen se dodatno puni morskom vodom, što ga čini pravim čudom prirode i arhitekture. Usto, tu je i bogata ponuda hotela koja će razmaziti i najzahtjevnijeg gosta. Zvuči kao odmor iz snova, zar ne?

@twisperofficial
@dub.rovnikphotography
@adriaticluxuryhotels

Foto: Instagram





Slični članci