Make your day different

Logo Cover

Želite biti fit do sezone bikinija? Ovih 5 savjeta nutricionistica lako ćete uklopiti u prehrambene navike i biti spremni za uživanje na plaži…

U ozračju body positivity pokreta među ženama priprema tijela za bikini sezonu svodi se na dva koraka: kao prvo, obucite bikini te kao drugo, krenite na plažu! Drugim riječima, svako tijelo je bikini tijelo, no želite li se u svojem tijelu (i bikiniju!) osjećati ugodno, nutricionisti su pripremili 5 savjeta s kojima ćete se osjećati zdravije i sretnije. Fokus je na blagoj korekciji prehrambenih navika, a kakve rezultate donose, pročitajte u nastavku…

Svi nutricionisti slažu se oko jednog: želite li poboljšati izgled svojeg tijela, učinite to zbog sebe, a ne zbog stjecanja zavidnih pogleda na plaži.

@mikutas

Skidanje u kupaći kostim ne bi vam trebala biti jedina motivacija za mijenjanje životnih i prehrambenih navika, pa nutricionistica Bonnnie Taub-Dix naglašava da je važno fokusirati se na uživanje u životu, bilo kroz odmaranje na plaži, ili eksperimentiranje sa zdravim i nutritivnim namirnicama u kuhinji.

@overthestyle_

U skladu s tim, primijenite ove savjete želite li se osjećati dobro u vlastitom tijelu:

1.Usredotočite se na pozitivne promjene, a ne na ograničenja

Još jedna priznata nutricionistica Georgia Fear za Insider je izjavila kako ćete do željenog izgleda stići jedino ako odaberete plan prehrane koji nije restriktivan prema onim namirnicama u kojima istinski uživate.
Umjesto da zatomljujete stres konzumiranjem grickalica ili slatkiša, osvijestite uzrok stresa i pokušajte ga riješiti.

Tjelovježba poput trčanja, pilatesa ili yoge mogla bi vam pomoći u opuštanju i otkriti kako na smiren način doći do idealne verzije sebe.

2.Prihvatite blagodati svježih namirnica

Sudeći po riječima Bonnie Taub-Dix, najbolji način da izbacite nezdrave namirnice iz prehrane je da ju zamijenite hranjivim i svježim sastojcima. Izgladnjivanje nikako nije opcija, pogotovo kad se nudi toliko ukusnih i zdravih namirnica.

Slatkiše zamijenite svježim jagodama ili nekim drugim sezonskim voćem.

@overthestyle_

Nek vam sezonsko voće i povrće zauzme polovicu tanjura jer ćete tako ostvariti važan korak na putu do uravnotežene prehrane.

Primjerice, salata s lososom i avokadom na jednostavan će način probuditi vaše kulinarske sposobnosti, a držat će vas sitima i punim energije puno dulje nego vrećica čipsa.

@street.inspired.perfection

3.Začinite svoju hranu

Najveće neodobravanje zdrave prehrane većina vuče još iz djetinjstva, odnosno iz percepcije da je voće i povrće bezukusno i dosadno.

Eksperimentirajte sa začinima, istražite kako u orijentalnoj, mediteranskoj ili nekoj drugoj kuhinji koja vam se dopada začini čine neizostavan dio obroka i oplemenjuju ga.

Georgia Fear sugerira da ideje za kombiniranje raznolikog povrća sa zdravim preljevima i začinima potražite na društvenim mrežama ili blogovima priznatih kulinarskih majstora.

4.Ostavite mjesta za poslastice

U ovom savjetu primijenite nutricionistički savjet pod nazivom 90 prema 10! 90 posto vaše dnevne prehrane trebalo bi se sastojati od cjelovitih i nutritivnih namirnica, a preostalih 10 posto ostavite za neku poslasticu.

Bilo da se radi o želji za slatkim nakon ručka, ili želji za čašom vina nakon večere, ne brojite te kalorije i nemojte se koriti zbog tih malih užitaka – oni puno znače za vaše cjelokupno zadovoljstvo.

@foodfluffer

Budete li se pridržavali zdrave rutine i upijali ostale savjete, osjetit ćete ponos kad shvatite da ste uspjeli postići izgled za plažu i bez drastičnih odricanja.

Alkohol pijte umjereno

Mnoge dijete potpuno zabranjuju unos alkohola, kao da ne razumiju da su proslave poput rođendana ili godišnjica sastavni dio svakog života, upravo kao i vrući ljetni dani uz koje savršeno prija čaša omiljenog koktela.

@fashiondesfemmes

U skladu s pozitivnim djelovanjem, nemojte se potpuno ograničavati u konzumaciji alkohola, ali pijte ga umjereno i pritom ne zaboravite piti vodu – hidratacija je ključna za suzbijanje mamurluka!

Pripremila: Silvija Valjin
Foto: Instagram





Slični članci