Pripreme za Uskrs u mnogim kućanstvima već su počele, a neizostavan dio te priče su, svakako – pisanice. Uskrsna jaja najbolji su način da svake godine blagdanskom stolu i drugim mjestima u svom domu podarite novo ruho i kreirate vizualnu atrakciju koja neće promaknuti nijednom gostu. U moru fantastičnih ideja koje su preplavile Instagram, jedna jednostavna i vrlo stajliš izdvojila se kao najpopularnija, a u nastavku otkrivamo kako je i sami možete uspješno realizirati za samo nekoliko minuta…
Nekada su se pisanice ukrašavale na razne načine koji bi katkad zahtijevali sate i mnogo truda, no posljednjih godina sve su popularnija brza rješenja koja izgledaju jednako efektno.
Ususret Uskrsu Instagram vrvi od ideja za ukrašavanje jaja koje nije teško sprovesti čak i ako niste maher za crtanje, a čini se kako je jedna od njih postala veliki hit ove godine.
Radi se o stajliš pisanicama s iscrtanim licima, apstraktnim oblicima i listovima koje se na prvi pogled doimaju teškima za izradu, no to zapravo nije slučaj.
Iako se ova metoda ukrašavanja može primijeniti na bilo kakvoj podlozi, najbolje izgleda na bijelim jajima, posebice ako se crtežu doda detalj u nekoj pastelnoj nijansi, poput ružičaste, zelene ili plave.
Ako biste i sami rado na ovaj način ukrasili uskrsna jaja i blagdanskom stolu podarili moderan touch koji nikome neće promaknuti, pronašli smo video tutorial u kojem je prikazano kako najbrže i najlakše iscrtati apstraktna lica.
Bit će vam potrebno:
jaja
vodootporni flomaster
tempere ili akrilne boje
Postupak:
Jaja operite pod mlazom vode i dobro osušite krpom. Uzmite flomaster pa iscrtajte željeni oblik, poput ovog na snimci, a zatim umočite prst u boju i upotpunite dizajn tako da je prstima nanesete na mjesto po izboru.
Pogledajte VIDEO:
S obzirom na to da ova metoda dekoriranja uskrsnih jaja najbolje izgleda na bijeloj podlozi, obična jaja možete s lakoćom izbijeliti u samo nekoliko minuta i tako dobiti savršenu podlogu.
Za izbjeljivanje jaja potrebni su alkoholni ocat i voda u omjeru 1:1. Prelijte pripremljenom tekućinom tako da budu potpuno potopljena pa ih stavite kuhati.
Kako će se posuda i tekućina zagrijavati, tako će se i tekućina početi pjeniti. Kad voda zakuha, smanjite vatru i, ako je potrebno, uklonite pjenicu.
Jaja kuhajte 10 minuta, a zatim ih uronite u hladnu vodu kako bi se što prije ohladila. Isperite ih pod mlazom vode pomoću spužvice ili krpe, ali pripazite da krhka ljuska ne pukne.
Foto / Video: Instagram