Sushi oaza Manga dobila je novu postaju na zagrebačkom Jarunu. Ovaj dobro poznati sushi bar na novoj lokaciji, čak i u ovim izazovnim vremenima, svim ljubiteljima japanske hrane nudi zanimljive i domišljate novitete poput zimskih sushija, koje možete naručiti ili ih spremiti sami kod kuće.
‘Iako volimo eksperimentirati i slagati nove rolice, naša baza su uvijek osnovne namirnice potrebne za dobar sushi – avokado, svježi losos i tuna, kozice, krem sir, razno sezonsko povrće. Osnova svega je kvalitetna sushi riža. Od ribe najviše koristimo losos i tunu. Osigurali smo konstantnu i redovnu tjednu nabavu jer njihova je svježina primarna stavka u održavanju kvalitete i okusa naših jela’, ističu u Mangi.
Kako nastaje sushi pogledajte na linku:
Posebnost Manga zimskih sushija je u korištenju nutritivno bogatih namirnica koje osim za uživanje u okusima imaju i važnu ulogu za održavanje imuniteta u ovom hladnom periodu.
‘Volimo stvarati nove okuse uz pomoć sezonskog povrća koje je sada aktualno, pa tako uskoro našem meniju dodajemo nove vege boxeve. Za zimski period karakteristično je da jedemo pojačano stoga smo naše boxeve obogatili s kojom rolicom više. Inspiracija su nam nove namirnice i aktualni trendovi, no povrh svega to su želje i preferencije naših kupaca!’, otkriva chef Boris Golubić.
Trajanje pripreme jednog sushija ovisi o više faktora – vrsti i količini namirnica, zahtjevnosti tehnike pripreme te dekoraciji. Za jedan prosječan box potrebno je 15 do 25 minuta.
U ovim hladnim danima koji su pred nama vrijeme možemo korisno iskoristiti za učenje i pripremu ukusnih japanskih delicija te naučiti kako izvrsno uklopiti fuziju Japana i Europe.
Uz već znani nam Manga sushi bar u ulici Kneza Branimira 29, nova sushi oaza na Jarunu u Pakoštanskoj ulici nakon lockdowna bit će nam omiljena gastro destinacija. Dostavu Manga sushija možete naručiti na broju 099 546 0608.
Recept za zimsku Himura losos rolicu:
Sushi riža
nori alga
avokado
krem sir
losos
Priprema:
Na nori algu razvučete sushi rižu, namažete krem sir i dodate avokado prethodno narezan na tanje fetice. Nakon što zavijete u rolicu, dodate narezani svježi losos te ga obradite prema želji.
Foto: promo