Make your day different

Logo Cover

Iskoristite stari okvir za sliku i napravite genijalan božićni ukras! ‘Uzeti’ će vam 15 minuta vremena, a poslužiti može i kao originalan ‘last minute’ dar…

Božić samo nije tu, a u domovima mnogih već je zavladala prava blagdanska čarolija. Ako ste jedna od onih koje smatraju da ukrasa nikada ne može biti previše, no ne želite trošiti novac kako biste dodatno uredili interijer svog doma, pronašli smo šarmantno ‘uradi sam’ rješenje za koje vam treba samo stari okvir, ljepilo i malo deblji vuneni konac. Ova dekoracija može poslužiti i kao ‘last-minute’ poklon za dragu prijateljicu ili kolegicu s posla, jer se s lakoćom uklapa u svaki interijer…

Ovih dana svi se polako bacaju na uređivanje doma u božićnom ruhu. Bilo da ste već okitili bor i ukrasili svoj dom šarmantnim dekoracijama ili to tek planirate učiniti, svoj interijer možete dodatno podići ukrasima koji vas neće ništa koštati.

@who_is_fashion_star

Listajući Instagramom, naletjeli smo na jedan takav koji svatko može s lakoćom napraviti, a uklopit će se u svaki interijer i zaraditi vam komplimente.

Radi se o boriću od vunenog konca u okviru koji, osim za dekoriranje doma, može poslužiti i kao originalan ‘last-minute’ poklon za dragu osobu. U nastavku otkrivamo kako ga možete izraditi u svega 15 minuta.

@kayla_schnierle

Bit će vam potrebno:

  • okvir za sliku
  • deblji vuneni konac
  • tanki konac iste boje
  • komadić suhe grane
  • dekorativna zvjezdica
  • ljepilo

Postupak izrade:

Škarama odrežite 11 snopića debelog vunenog konca tako da jedan bude najkraći, dva malo dulja, tri još dulja i četiri najdulja. Svaki snop preklopite po pola pa ih tankim koncem zavežite otprilike jedan centimetar ispod preklopa kako biste dobili oblik slova A kao na fotografiji.

To će biti dijelovi od kojih ćete slagati borić. Na podlogu unutar okvira najprije poslažite četiri najdulja snopa jedan do drugoga koja će tvoriti donji red, iznad njih zalijepite tri kraća pa iznad još dva kraća i na sam vrh onaj najkraći.

Kada ste dobili oblik bora, na vrh zalijepite zvjezdicu, a na dno komadić grane i pustite da se dobro osuši. Voila!

Foto: Instagram





Slični članci