Make your day different

Logo Cover

U potrazi ste za savršenim mat lakom? Evo kako ga možete napraviti kod kuće od bilo kojeg laka u manje od 5 minuta…

Matirani nokti ili nokti bez odsjaja već nekoliko godina ne izlaze iz mode, a s obzirom na njihovu popularnost, u drogerijama i dućanima s kozmetikom teško je pronaći one po pristupačnijim cijenama i u raznim nijansama. Kako biste uštedjeli koju kunu i postigli mat efekt na noktima u željenoj boji, običan lak s lakoćom možete pretvoriti u mat lak. Radi se o vrlo jednostavnoj proceduri za koju će vam biti potrebni samo sastojci koje već imate kod kuće…

Mat nokti, odnosno lak bez odsjaja, već neko vrijeme hit su među pripadnicama ljepšeg spola, no jeste li znali da ih možete napraviti i sami kod kuće?

Umjesto da trošite novac i obilazite razne dućane s kozmetikom u potrazi za željenom nijansom, bilo koji klasični lak za nokte, koji već imate kod kuće, možete pretvoriti u mat lak u samo nekoliko minuta.

@manos.byivana

Neovisno o tome preferirate li lakove u boji ili onaj prozirni, procedura je ista, a sve potrebne sastojke već imate u svom domu.

Mat lak u boji

Bit će vam potrebno:

  • poklopac ili posudica za miješanje
  • čačkalica
  • lak za nokte u željenoj boji
  • kukuruzni škrob ili prašak za pecivo
@manos.byivana

Postupak:

U posudicu nakapajte malo laka za nokte pa u njega umiješajte malo kukuruznog škroba. Pomoću čačkalice, postupno umiješajte malo kukuruznog škroba ili praška za pecivo. Reagirajte brzo, kako se lak ne bi počeo sušiti.

Nanesite mješavinu laka i škroba na nokte. Sloj će biti malo deblji nego što ste navikli, stoga je važno pričekati da se potpuno osuši. Nakon lakiranja, aplikator prebrišite odstranjivačem laka za nokte kako se ne bi skorio.

Prozirni mat lak

Bit će vam potrebno:

  • poklopac ili posudica za miješanje
  • čačkalica
  • prozirni lak za nokte
  • mat sjenilo za oči
@manos.byivana

Postupak:

Sjenilo za oči u prahu istresite u posudicu, a ako je u kamenu izmrvite ga u prah. Aplikatorom nakapajte prozirni lak za nokte po sjenilu. Čačkalicom dobro izmiješajte dok se sastojci posve ne povežu. Nalakirajte kako je objašnjeno u prethodnom primjeru i ne zaboravite očistiti aplikator odstranjivačem laka za nokte.

Matirane nokte možete dodatno ukrasiti kristalićima, šljokicama ili motivima iscrtanim klasičnim sjajnim lakom kako biste dobili posve unikatnu manikuru.

Foto: Instagram





Slični članci