Make your day different

Logo Cover

Ako želite zadržati ten preplanulim što dulje, ovo nipošto ne biste trebali raditi! Česta beauty greška glavni je krivac za prerani gubitak boje

Nakon cjelodnevnog boravka na suncu, koža treba posebnu njegu kako bi ostala nahranjena i preplanula što duže. Iako to nije posebno težak zadatak, postoji nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju kako biste što dulje zadržali osunčani ten. Među brojnim navikama koje valja usvojiti tijekom ljetnih mjeseci, jednu je nužno izbjegavati u širokom luku želite li spriječiti isušivanje kože i prerano skidanje boje…

Gotovo da i nema žene koja ne provodi sate na suncu ne bi li dobila savršeno preplanuli ten, no najzahtjevniji zadatak je održavanje dobivene boje.

Postoji mali milijun stvari koje je potrebno raditi kako bi koža što dulje ostala osunčana, poput neizbježne hidratizacije, ispijanja velikih količina vode, pilinga i nanošenja obilnih slojeva losiona za tijelo.

@pro_beauty_pl

Ipak, jednu naviku svakako valja izbaciti ako želite zadržati ten preplanulim, a to je tuširanje u vrućoj vodi.

 

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom isušuje kožu, stoga se držite mlake vode i hidratizirajućih gelova za tuširanje ako želite da vašu kožu krasi dugotrajna preplanulost.

 
@fusunlindner

Također, stručnjaci savjetuju da izbjegavate proizvode za depiliranje na bazi kiselina jer oni uklanjaju sloj vaše kože zajedno s bojom. Preplanulost produžava i ishrana bogata vitaminom A, C i E koji se nalaze u povrću, voću, mlijeku, jajima i sirevima.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Vitamin A i karoten nalaze se u lubenici, mrkvi, marelicama, breskvama, špinatu, jajima, ribi i maslinovom ulju, a osim vode, naročito je dobro piti zeleni čaj.

@mikutas

Spektar sunčevih zraka izaziva isušivanje kože, nastanak bora i opasne melanome, a klinička istraživanja ukazuju na to da svega pola litre zelenog čaja dnevno ostvaruje značajan zaštitni učinak na stanice kože te ih čuva od žeđi.

Foto: Instagram

 

 

Slični članci